Dopust je nekaj kar vsi čakamo, lansko leto je moj dopust bil idealen, le nekaj mi je manjkalo in to je bilo to, da bi lahko na balkonu hotela spila svojo kavo. Naredila bi jo iz svoje najljubše kapsule, kajti ni bolj zoprnega trenutka kot ta, ko se zbudiš v hotelski sobi in se moraš prej urediti, preden spiješ svojo prvo jutranjo kavo. 

Jaz v hotelih imam ta problem, da mi te njihove kave, ki jih ponujajo pri zajtrku niso dobre, tako sem letos sklenila, da če gremo na dopust v hotel, potem kavni aparat in kapsule gredo z menoj. Kaj vse nosimo na morje, ki ne bilo potrebno, moj kavni aparat in kapsule ne zasede veliko, da ga ne bi vzela z seboj.

Moram priznati, da me je moj mož malo čudno gledal, ko sem mu povedala, da letos gredo kapsule za kavo z menoj. Ni mu bilo jasno, da ne morem spiti tiste njihove kave, pravzaprav sem v njegovih očeh videla, da misli, da sem razvajena. Čisto vseeno mi je bilo, kaj si on misli, sama sem vedela, da to potrebujem, da bo moj dopust takšen, kot si ga želim. Vse sem pripravila in smo šli. V hotelski sobi smo vse razložili po omarah in na koncu sem jaz dala na polico tudi kavni aparat in kapsule, kako je to lepo izgledalo, tako prijetno sem se počutila, da sem kar pristavila vodo in nama z možem naredila prve kavi.

Ni se pritoževal, na koncu, ko je pil kavo na balkončku hotela mi je dal prav, da je to res užitek, ko ne potrebuješ nikamor iti in imaš svojo najboljšo kavo iz svoje kapsule pri roki tudi na dopustu v hotelu. Skupaj sva uživala vsako jutro, ko so otroci še spali, sva sedela na balkonu, se pogovarjala, na naju so svetili prvi sončni žarki in kavica iz najboljše kapsule nama je grela grlo.