Včasih ni bilo toliko hitrih cest in avtocest in seveda ni niti bilo toliko prometa, kot ga je danes, zato so tudi prometne nesreče pogostejše. Če samo pogledamo hitrosti avtov in gosti promet, nam je lahko jasno, da še kako hitro pride do prometne nesreče, če nismo pazljivi in pozorni.

Opažam pa tudi veliko razliko  na cesti, kot je bila včasih. Danes vozniki nimajo več potrpljenja in vozi se eksplozivno in hitro, kajti vsak avto, ki se vozi malo bolj počasi nam že smeta in kakor radi rečemo ovira promet. Tako smo na cesti postali preveliki egoisti in tako hitro pride do prometne nesreče. 

Prav spomnim se ene svoje vožnje proti Ljubljani, kot vedno vozim po pravilih in že to lahko koga pošteno znervira in me na vsak način hoče prehiteti, seveda v takem primeru lahko isto pride do prometne nesreče, kajti omejitve niso postavili brez veze in potrebno jih je upoštevati, da pa se mi še hočemo dokazovati in prehitevati, potem se še bolj izpostavljamo, da pride do prometne nesreče, ki se še kako hitro zgodi. No, moja vožnja po mestnih cestah je umirjena in že tukaj večkrat vidim, kako ljudje cik cakajo, ker mislijo da bodo hitreje na cilju, po navadi pa se zgodi ravno to, da na semaforju takšen avto stoji tik pred vami, tudi meni se to pogosto dogaja. 

Zdaj pa avtocesta, to pa je drug problem. Enkrat sem se odločila, da bom peljala 140 km na uro po prehitevalnem pasu, kajti omejitev je 130 km na uro, ni dolgo minilo, ko se mi je drugi avto prilepil za mano in mi mežikal z lučmi, prav ustrašiš se ga in prisiljen si se umakniti, če pa se ne te bo sigurno prehitel po desni strani in takrat lahko pride do prometne nesreče še kako hitro, lahko mi zavijemo desno, ali pa se kateri drugi avto ustraši njega. Ne vem zakaj se ljudje ne zavedajo, da je na avtocesti velika hitrost in če pride do prometne nesreče, lahko pride do hudih poškodb.