Ja, marsikdo ko ta naslov prebere, že ve, da je tukaj potrebno ogromno sporazumevanja in sodelovanja, če obe strani kot podnajemnik in kot etažni lastnik želita biti zadovoljna. Lahko še kako hitro pride do problemov:

  • Če podnajemnik ne plačuje najemnine
  • Če je etažni lastnik preveč posesiven
  • Če podnajemnik uničuje etažno lastnino
  • Če se drugi etažni lastnik pritožuje.

Veliko dejavnikov vpliva, ko dajemo stanovanje v najem in prav tako je zelo pomembno, kdo ga oddaja. Zato nikar ne potrkajte in vzemite prvega stanovanja, ki vam je na voljo, ampak se prej pozanimajte, kakšni so lastniki, kakšno je stanovanje, kdo živi zraven vas itd.

Živeti kot podnajemnik ni lahko, morate se zavedati, da stanovanje ni vaše in etažni lastnik ima določena pravila in obveznosti, ki se jih boste morali držati. Najlepše je, če je zdrav komunikacija med vami in vse steče kot je potrebno. Lahko pa se zgodi, da boste imeli probleme, ker bo nad ali pod vami živel drugi etažni lastnik in se z njim ne boste razumeli. Velikokrat pozabimo na to, da če je večstanovanjska hiša in če v njej živi več etažnih lastnikov, da se še kako morate pozanimati glede njih, kajti živeli boste v isti stavbi in kar hitro lahko pride do nesoglasja med vami in živeti tako je naporno, kajti lahko imate probleme dan za dnem, ker je etažni lastnik problematičen in vam bo nagajal za čisto vsako stvar. Tako lahko vpliva tudi na vašega lastnika in zaradi njega ostanete brez stanovanja. Resnično vam lahko drugi etažni lastnik zagreni življenje, če je problematičen in kar hitro se lahko zgodi, da ne boste iskali novega stanovanja zaradi vašega lastnika, vendar zaradi tega, ker bo drugi etažni lastnik problematičen, zato je še kako pomembno, da predenj najamete stanovanje, da se pozanimate o sosedih, kajti srečevali se boste dnevno in nikakor vam ne bo prijetno, če se ne boste razumeli.